Testul poligraf, cunoscut și sub denumirea de „Detector de Minciuni”, este un instrument de înaltă precizie utilizat în identificarea potențialelor vulnerabilități ale persoanelor, având aplicabilitate extinsă în domenii precum securitatea națională, economică și juridică. SUA reprezintă lider mondial în cercetarea, producția și utilizarea tehnicii poligraf, iar metodologia americană servește ca exemplu pentru numeroase țări, inclusiv România.

Ce Este Poligraful?

Poligraful este un dispozitiv care măsoară și înregistrează simultan parametri fiziologici precum tensiunea arterială, respirația toracică și abdominală, reacția electrodermală și micromișcările neuromusculare. Analiza și interpretarea acestor parametri permit formularea unor concluzii referitoare la sinceritatea persoanei testate, rezultatele fiind prezentate într-un raport de constatare tehnico-științifică.

Aplicabilitate și Utilitate:

Testul poligraf înregistrează un nivel ascendent al utilității datorită fundamentului său științific și a capacitatei de a exclude abuzurile și lezarea integrității fizice și psihice. Este utilizat în diverse contexte, de la investigații judiciare până la recrutarea și selecția personalului, contribuind la identificarea adevărului și la consolidarea securității și integrității.

Respectarea Principiului Prezumției Nevinovăției:

Utilizarea poligrafului nu încalcă principiul prezumției nevinovăției, deoarece scopul urmărit nu este doar inculparea, ci și disculparea suspecților. Într-un stat de drept, expertizele recunoscute ca mijloace de probă sunt esențiale în depistarea adevărului.

Contactați-ne pentru Servicii de Testare Poligraf:

Dacă sunteți interesați de serviciile noastre de testare poligraf și doriți să aflați mai multe despre cum poate contribui acest instrument la asigurarea integrității și securității, vă invităm să ne contactați. Echipa noastră de profesioniști este pregătită să vă ofere informații detaliate și suport.